top of page
VATODAK

PLATTE DAKEN IN EPDM EN ROOFING: NIEUW EN RENOVATIE

vatodak

Een kwalitatief plat dak voor uw woning

Wist u dat een plat dak in België pas halverwege de 20ste eeuw echt ingeburgerd raakte? Het paste in de strakke lijnen van de moderne architectuur en won zo aan populariteit. Oorspronkelijk kwamen platte daken enkel voor in warmere gebieden. Daar werden ze ’s avonds vaak als terras gebruikt en overdag als werkruimte.

Nu ziet u bij ons vaak platte daken die als groendak worden uitgerust, waarmee er meteen ook wordt ingezet op duurzaamheid.

Ook VATODAK uit Begijnendijk is hierin thuis. Uw plat dak renoveren, uw plat dak herstellen of een nieuw plat dak laten plaatsen: wij voeren het graag voor u uit.

Vatodak plat dak
VATODAK
tel

CONTACTEER ONS OM DE MOGELIJKHEDEN TE BESPREKEN.

Platte daken met een lange levensduur

In het verleden koos men voor de waterdichte laag, die de toplaag van uw plat dak vormt, meestal voor bitumen of roofing. Bij nieuwbouwprojecten is EPDM de standaard geworden. Bitumen is zeker bij oudere woningen nog steeds aanwezig en kent een levensduur tot dertig jaar. Wij kunnen deze platte daken herstellen, renoveren en brengen indien gewenst nog steeds bitumen aan. EPDM is een synthetisch rubber dat elastisch is en een groot temperatuurbereik heeft. De levensduur loopt op tot vijftig jaar waardoor het een duurzamere keuze is.

Platte daken in EPDM en Roofing regio:

 • Begijnendijk
  Begijnendijk & Betekom.

 • Averbode
  Blauberg, Ramsel, Varenwinkel, Bergom & Herselt.

 • Hulshout
  Houtvenne, Westmeerbeek & Hulshout.

 • Heist-op-den-Berg
  Booischot, Itegem, Hallaar, Schriek, Wiekevorst & Heist-op-den-Berg.

Verschillende soorten platte daken

Bij platte daken onderscheiden we drie basistypes: het koud dak, het warm dak en het omgekeerd dak. De verschillen hebben te maken met de manier van opbouwen.

      Bij het eerste type, het warm dak, ligt de isolatie onder de dakdichting.

       Het tweede type, het koud dak, is vanwege vaak voorkomende condensatieproblemen in onbruik geraakt. Hierbij zit een geventileerde luchtspouw tussen de dakdichting en de isolatie.

       Het omgekeerd dak is ten slotte vergelijkbaar met het warm dak, maar de isolatielaag ligt nu bovenop de dakbedekking. Dit zorgt voor een kwetsbare isolatielaag, die door tegels of grind op het platte dak wordt beschermd.

bottom of page